Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Helsingin Sanomat, hs.fi 07.01.2010

Euroviisuvoittaja Alexander Rybak (vas.) sai lopulta tangokuningas Amadeus Lundbergista niskalenkin, vaikka vaikeaa se oli: Lundberg ei ollut antaa Rybakille   suunvuoroa.

Euroviisuvoittaja Alexander Rybak (vas.) sai lopulta tangokuningas Amadeus Lundbergista niskalenkin, vaikka vaikeaa se oli: Lundberg ei ollut antaa Rybakille suunvuoroa.

Amadeus Lundberg puhuu lakkaamatta.

Tangokuningas on innostunut. Hetken kuluttua hän tapaa Alexander Rybakin, viime vuoden euroviisuvoittajan.

"Olen kuullut, että olemme samanlaisia", Lundberg sanoo. "Mutta Alexanderilla on erilainen nokka ja suoremmat ja paksummat kulmakarvat. Mulla on koukkunokka ja kaartuvat kulmat, vaikka en ole koskaan nyppinyt niitä."

Alexander Rybak on tullut Helsinkiin esiintymään, ja levy-yhtiö on järjestänyt kahden nuoren laulajan tapaamisen.

Mutta Rybakia ei näy. Hän on hieman kipeä, "kai kuumeessa", kuuluu selitys.

Kun Rybak viimein saapuu, hän näyttää väsyneeltä ja vaisulta. Ja vähän varautuneelta.

Hän katsoo Lundbergia hölmistyneenä.

"Oh... Meissä on todellakin samaa näköä!" Rybak sanoo. "Mutta sinulla on paljon enemmän energiaa. Tulet huomaamaan, että mitä enemmän tapaat ihmisiä ja kirjoitat nimikirjoituksia, sitä rauhallisempi sinun pitää olla."

Lundberg soittaa Rybakille kisakappaleensa Anastacian: "Kaukana vieraassa maassa hän tanssii vain toivoen. Ikävöiden vuoria vanhoja, polkuja rakkaitten kylien... Rakastaaaaa mua, ooo, Anastaciaaaa..." Rybakin jalka antaa varovaisesti tahtia. Viimein hymy nousee kasvoille. "Wow! Äänesi on erittäin syvä... Tämä on kansainvälinen ja... Pidän musiikista, mutta en ymmärrä sanoja."

No, Alexander, miten Amadeus voisi saada edustuspaikan?

"Euroviisuissa lauluääni ei merkitse mitään", Rybak sanoo. "Melodia ja viehättävät artistit ovat jotain. Kaikki on kiinni konseptista."

Rybak neuvoo, että laulajan pitää kysyä itseltään, miksi hän osallistuu Euroviisuihin. "Huomasin, että vain kymmenen prosenttia artisteista oli itsevarmoja, koska he tiesivät, miksi olivat lavalla", Rybak sanoo.

Niinpä Lundberg kysyy itseltään heti: "Ehkä elämäni tarkoitus on tuoda ihmisille iloa ja rakkautta musiikin kautta", hän vastaa.

Lundberg on niin innoissaan, ettei Rybak saa millään suunvuoroa millään.

Lundberg intoilee, kuinka hänelle maksettiin aluksi liian pieniä keikkapalkkioita.

Siihen Rybak ei osaa vastata oikein mitään.

Tunnelma on vaivautunut.

Lopulta Rybak sanoo, ettei hänellekään makseta tarpeeksi. "Sain tällä viikolla tietää, että menetin Oslon konserteista 50 000 kruunua. Agenttini saivat 300 000."

"Kun voitin, sanoin televisioyhtiölle, etten ensi vuoden finaalissa lentele ilmassa, kuten vuoden 2008 voittaja Dima Bilan. Nyt sainkin tietää, että he ovat jo päättäneet numerostani. Sanoin heille, että luuletteko tosiaan, että teen mitä tahansa", Rybak tuhahtaa.

Niin, vähän sama se on Lundbergillakin: tangokuningas alkaa selostaa sopimussotkujaan

Rybak alkaa neuvoa Lundbergiä, miten hänen kannattaisi laatia sopimuksiaan. Lundberg alkaa puolustautua.

Kinasteluksihan se menee.

Tämä ei nyt hyvältä näytä.

Onneksi Rybak vaihtaa mukavampaan aiheeseen: rakkauteen.

Hänen opetuksensa lienee se, ettei nuoren euroviisuedustajan kannata rajoittaa tekemisiään lööppien pelossa.

"Tämä on elämä, jossa pääsen treffeille monen tytön kanssa", Rybak sanoo. "Minusta tulisi huono ihminen, jos tajuaisin 50-vuotiaana, kun minulla on vaimo, etten käynyt ulkona tyttöjen kanssa. Olen kaikille rehellinen ja teen kaikkeni, jotta voisin elää täysillä."

Tänä aamuna Rybak heräsi Oslossa "jonkun kivan tytön vierestä" jo kello 6.30.

"Kaikki on kamalaa, kun kello on 6.30. Ehkä joidenkin kuukausien päästä voimme herätä yhdeltätoista. Nukkuminen on parempaa kuin seksi", Rybak sanoo.

Siitä Lundberg on samaa mieltä.

Hänellä on ollut voittonsa jälkeen vain 15 vapaapäivää. "Mutta silloinkin täytyi harjoitella ja kirjoittaa kirjeitä. Olen saanut yli 4 000 fanikirjettä, ja yritän vastata niihin kaikkiin."

Tähän väliin Lundberg huomauttaa, että Rybakin tulisi levätä.

Se on jo kolmas huomautus samasta aiheesta.

"Totta kai", Rybak sanoo hiljaa.

Puolituntinen on ohi. Rybak lähtee keikalle Kulttuuritaloon.

Lundberg on yhä kiihtyneessä tilassa: hengitys kiihtyy, jalat vispaavat kovaa ja kädet huitovat ilmaa. "Sitten kun voitan joskus, me voimme olla hyviä frendejä. Me voisimme tehdä yhteiskeikkoja", hän suunnittelee

Mutta...

"Aistin sen silmistä ja olosta, että se oli väsynyt. Tuo ihminen voi kärsiä niin paljon, ettei siihen vaikuta mitkään inhimillisyysvirastot", Lundberg sanoo. "Aleksanteri ei selvästikään ihan osaa mennä oman tahdin mukaan. Sitä on varmaan pidetty eristyksistä ihmisistä, jotka osaavat vähän neuvoa."

Iltasanomat 09.09.2009

Alexander Rybak rakastui!

Euroviisuvoiton kappaleellaan Fairytale voittanut norjalainen Alexander Rybak, 23, paljasti Elämä lapselle -konsertissa IS:lle, että hän on löytänyt uuden rakkaan.

- En koskaan enää tavannut sitä tyttöä, josta laulan Fairytale-kappaleessa, mutta nyt olen rakastunut uuteen tyttöön, Alexander kertoo.

- En ymmärrä itsekään vielä sitä, että olen rakastunut. En osaa sanoa, miksi rakastuin juuri häneen.

Alexander myöntää miettivänsä paljonkin sitä, mitä julkisuus voi tehdä suhteelle.

- Nyt, kun minulla on joku, on helppo sanoa muille tytöille ei. Tähän työhön kuuluu olennaisesti flirttailu ja teen sitä itsekin, mutta se on vain työtä.

Suloinen Euroviisuvoittaja etsii parhaillaan uutta tyttöystävää!

Seiska 22.07.2009

Seiska tapasi Suomessa vierailleen Euroviisuvoittajan Alexander Rybakin. Tampereen Särkänniemessä esiintynyt 23-vuotias enkelikasvo villitsi sekä nuoren että vanhan yleisön.

Söötti Alexander ei pidätellyt innostustaan energisen Pitkä Kuuma Kesä -ohjelman esiintymisensä jälkeen.

- Täällä on ihan uskomaton yleisö! Rakastan Suomea! Tämä on minulle paras juttu pitkään aikaan, ensimmäistä kertaa Suomessa vieraillut laulaja kertoi Seiskalle.

Uni maistuu!

Nuori Valko-Venäjällä syntynyt norjalaispoika joutui Viisuvoiton myötä hillittömään nosteeseen. Nappisilmällä on kuitenkin konstinsa julkkiselämässä selviytymiseen.

- Pyrin nukkumaan niin paljon kuin mahdollista, se tekee hyvää, maanläheinen nuorukainen paljasti.

Tein viisukappaleeni ex-tyttöystävälle!

Alexander esitti suorassa tv-lähetyksessä hittikappaleensa Fairytales. Hän paljasti tehneensä biisin tyttöystävälleen, josta eroaminen tuntuu yhä ikävältä.

Mies jatkoikin kertomalla olevansa tällä hetkellä sinkku. Eikä liene ihme, että hän paljasti käyvänsä treffeillä usean tytön kanssa.

Tällä hetkellä viulistilaulaja omistautuu kuitenkin niin paljon musiikille, ettei parisuhteelle jää tarpeeksi aikaa.

- Olen ajatellut, että viiden vuoden jälkeen en olisi enää teini-idoli. Haaveilen siitä, että muuttaisin jonnekin rauhallisempaan paikkaan, ehkä maalle, ja perustaisin perheen, mies haaveili Seiskan haastattelussa.

Alexander Rybak rakastui!

Euroviisuvoiton kappaleellaan Fairytale voittanut norjalainen Alexander Rybak, 23, paljasti Elämä lapselle -konsertissa IS:lle, että hän on löytänyt uuden rakkaan.

- En koskaan enää tavannut sitä tyttöä, josta laulan Fairytale-kappaleessa, mutta nyt olen rakastunut uuteen tyttöön, Alexander kertoo.

- En ymmärrä itsekään vielä sitä, että olen rakastunut. En osaa sanoa, miksi rakastuin juuri häneen.

Alexander myöntää miettivänsä paljonkin sitä, mitä julkisuus voi tehdä suhteelle.

- Nyt, kun minulla on joku, on helppo sanoa muille tytöille ei. Tähän työhön kuuluu olennaisesti flirttailu ja teen sitä itsekin, mutta se on vain työtä.

<33
©2019 Alexander Rybak - suntuubi.com